Γιατί αξίζει να παίζετε Scrabble;

Αν και σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες διαφορετικά είδη παιχνιδιών και διαδικτυακών παιχνιδιών που βρίσκονται κάπου στα όρια μεταξύ ενός παιχνιδιού και μίας εφαρμογής, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που σχηματίζουν λέξεις από γράμματα σε διάφορες παραλλαγές του Scrabble. Είτε στο kurnik.pl, στην ηρεμία του σπιτιού με μία επιτραπέζια έκδοση, είτε κατά το διάλειμμα στην εργασία σε μία από τις εκατοντάδες εφαρμογές για κινητά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι μια προσωρινή μόδα, μία τάση για παιχνίδια λέξεων που προωθούν τον ανταγωνισμό μεταξύ πολλών ατόμων ή μήπως η ασταμάτητη ομορφιά του Scrabble; Εάν δεν έχετε απαντήσει ακόμη σε αυτή την ερώτηση, γνωρίστε πρώτα τη λίστα μας με τους 6 λόγους για τους οποίους αξίζει να παίξετε Scrabble. Βεβαίως θα μπορούσαν να υπάρχουν μέχρι και 66 από αυτούς, αλλά για μία καλή αρχή στον κόσμο των λέξεων, τόσες σας φτάνουν!

1.Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο

Ένα παραδοσιακό παιχνίδι Scrabble με τέσσερα άτομα, μπορεί να διαρκέσει ακόμη και πάνω από μία ώρα. Εάν όμως παίζετε μέσω Διαδικτύου, μπορείτε να ορίσετε ένα χρονικό όριο για έναν γύρο. Στο διαδικτυακό kurnik υπάρχει ακόμη η δυνατότητα παιχνιδιού λιγότερα από 10 λεπτά! Τέτοιες μονομαχίες των πέντε λεπτών μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα πλούσιες, όσον αφορά τις μεγάλες και έξυπνες λέξεις, αλλά διδάσκουν τέλεια το παιχνίδι υπό την πίεση του χρόνου. Μπορείτε να απολαύσετε ένα τέτοιο είδος παιχνιδιού ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στην δουλειά (ενώ αν δεν σας παρακολουθεί το αφεντικό σας, ακόμη και κατά τη διάρκειά της… κάτι το οποίο φυσικά δεν το προτείνουμε!). Υπάρχουν επίσης ορισμένες εφαρμογές για κινητά που προσφέρουν παιχνίδια σε λειτουργία single player. Σε μία παραλλαγή της «Słowotok» (η οποία αποτελεί με τη σειρά της παραλλαγή του Scrabble), πρέπει να σχηματίσετε όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις με τα γράμματα που εμφανίζονται στην οθόνη μέσα σε διάστημα 2 λεπτών. Τόσο χρόνο, όσο ξοδεύετε καθημερινά για να συνδεθείτε στα κοινωνικά δίκτυα!

2.Τίποτα άλλο δεν μπορεί να ξεσηκώσει ένα βαρετό πάρτι όσο μία παρτίδα Scrabble!

Σίγουρα βρεθήκατε κάποτε σε ένα πάρτι όπου όλοι οι καλεσμένοι κοίταζαν ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας δειλά να ξεκινήσουν κάποιο θέμα που σύντομα έκλεινε απαρατήρητο. Σε μία τέτοια περίπτωση όλοι μας παρακαλάμε να έρθει ένα καινούργιο πρόσωπο ή τουλάχιστον να εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιο νέο σχετικά με έναν χωρισμό ή γάμο. Αυτό ωστόσο δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να γίνει. Αρκεί να προτείνετε ένα παιχνίδι Scrabble για να σπάσετε τον πάγο. Δεν θα έχει σημασία ποιος θα αποδειχθεί νικητής. Στην πορεία θα συναντήσετε μερικές διαφωνίες σχετικά με ποιες λέξεις θα έπρεπε να βρίσκονται στο λεξικό και ποιες όχι, θα μάθετε ποιος διαφωνεί με την γραμματική και ποιος ενοχλείται από τις βρισιές που βρίσκονται σχηματισμένες στο ταμπλό. Και σίγουρα, αυτό δεν θα είναι βαρετό παιχνίδι!

3.Το Σκραμπλ συνδέει γενιές

Τώρα θα πείτε σίγουρα, με το Scrabble μπορείς να παίξεις με φίλους, αλλά τι γίνεται στην περίπτωση των γονιών, των παππούδων και των παιδιών; Ο σχηματισμός λέξεων από γράμματα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να διασκεδάσετε μαζί τους! Όχι μόνο μπορείτε να τα καταφέρετε καλά στο παιχνίδι ανεξάρτητα από τις γνώσεις στο Διαδίκτυο ή τα νέα στο Netflix (και αυτά είναι θέματα που συνήθως δεν συζητιούνται με άτομα πολύ μικρότερα ή μεγαλύτερα), αλλά μπορείτε και να μάθετε από τους παππούδες σας αρκετές λέξεις που σας φαίνονται σήμερα κάπως ξένες, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν στο λεξικό. Μόνο θετικά!

4.Το παιχνίδι ικανοποιεί την ανάγκη για ανταγωνισμό χωρίς ξόδεμα χρημάτων σε μικροπληρωμές

Δυστυχώς, τα περισσότερα δημοφιλή παιχνίδια σήμερα βασίζονται στις μικροπληρωμές. Αν και θεωρητικά παραμένουν ένα παιχνίδι free-to-play, ωστόσο στην πράξη για να επιτύχει κάποιος τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, είναι αδύνατο να μην ξοδέψει μερικές δεκάδες ευρώ την εβδομάδα. Αλλιώς θα πρέπει να έχεις αγγελική υπομονή. Το Scrabble και τα περισσότερα από τους κλώνους του, επιτρέπουν τον ανταγωνισμό μέσα από το παιχνίδι, χωρίς την ανάγκη σπατάλης χρημάτων. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που αγοράζεται μία φορά, μπορεί να αντέξει για χρόνια, ενώ σε ορισμένους ιστοτόπους, όπως είναι για παράδειγμα το kurnik.pl, μπορείτε να παίξετε εντελώς δωρεάν. Δεν χρειάζεται να αφιερώνετε κάθε σας βράδυ, για πολλούς μήνες, μόνο για να μπορέσετε να φτάσετε στο βασικό επίπεδο «μύησης». Φυσικά δεν θα γίνετε αμέσως πρωταθλητές, αλλά εάν έχετε κάποια ικανότητα προς τα παιχνίδια γνώσεων δεν θα χρειαστεί να περάσετε κουραστικές στιγμές μόνο για να… προχωρήσετε στα επόμενα επίπεδα. Στο Scrabble και στους κλώνους του, ένας καλός παίκτης θα έχει επιτυχίες από την αρχή.

5.Θα εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας

Φυσικά μπορεί να μην σας χρειάζεται πάντα η ικανότητα κλίσης σύνθετων ονομασιών χημικών ενώσεων. Δεν θα χρειαστεί επίσης να προσθέσετε στο βιογραφικό σας πληροφορία σχετικά με τη γνώση όλων των λέξεων δυο γραμμάτων στο Scrabble. Ωστόσο, οι γλωσσικοί κανόνες δεν θα πρέπει να αποτελούν για εσάς μεγάλο μυστικό. Παίζοντας στο Scrabble ή στα παρόμοια παιχνίδια, εμπλουτίζετε το λεξιλόγιό σας και αναπτύσσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες. Εξάλλου δεν πειράζει καθόλου να μιλάτε κάπως πιο όμορφα, έτσι δεν είναι; Ακόμη και αν είναι απλώς μία εξάσκηση για το επόμενο παιχνίδι Scrabble!

Ίσως δημιουργείτε σταυρόλεξα; Δοκιμάστε αυτό το δωρεάν online εργαλείο για δημιουργία σταυρολεξικών – Puzzle Maker.

Ή μήπως λύνετε σταυρόλεξα; Ελέγξτε αυτήν τη δωρεάν ιστοσελίδα που σας βοηθά να λύσετε κάθε σταυρόλεξο https://mots-croisés.fr/.

Αν λύνετε σταυρόλεξα στα πολωνικά, σας προτείνουμε αυτήν την ιστοσελίδα https://krzyżówka.pl/.

Σας αρέσει να παίζετε Scrabble; Δοκιμάστε αυτό το μοναδικό εργαλείο για να κερδίζετε σε κάθε παιχνίδι – Tricher au Scrabble.

Ή μήπως χρειάζεστε να μετρήσετε τις λέξεις σε ένα κείμενο; Μπορείτε να το κάνετε με το Conta Parole.

Μπορείτε επίσης να μετρήσετε λέξεις και γράμματα με το Contador de Palabras.